RSS
Programul Leonardo da Vinci: mărturii, experienţă, multiculturalitate, stagii europene, informaţii, fotografii, prezentări, beneficii... în transmisie directă de la Leonarzi.
home

Roadele experienţei Leonardo

miercuri

După 7 luni de la întoarcerea din Franța culeg roadele acestei experiențe! După cum scriam la secțiunea mărturii planul meu era să obţin o bursă pentru master în străinătate iar între timp să plec într-un internship. 

După ce m-am întors din Franța, am susţinut examenul pentru a obţine diploma IELTS şi am aplicat la diverse programe de master. Cele care mă atrăgeau în mod deosebit erau Erasmus Mundus, particularitatea lor fiind faptul că aş fi studiat la două sau trei universităţi diferite şi că Uniunea Europeană oferă burse şi studenţilor europeni începând din acest an. Astfel am aplicat la trei şi am fost acceptată (spre uimirea mea) la toate. Am ales unul şi în august ar fi trebuit să mă îndrept către Norvegia unde aş fi studiat fundamentele dinamicii sistemelor (nu e atât de tehnic precum sună). Urma apoi un semestru fie în Suedia, fie în Italia, al treilea în Olanda iar ultimul, dedicat tezei, în una dintre ţările menţionate.

Prin luna martie, când tot căutam diverse mastere şi oportunități de finanțare, am găsit şi un program de traineeship de 18 luni la Heineken. M-a atras faptul că se desfășura tot în trei ţări, iar durata mi se părea tocmai potrivită pentru a învăţa cu adevărat ceva. Dat fiind faptul că nu ştiam dacă voi fi acceptată la vreun master (sunt câteva sute de candidaţi pentru 8 burse), am aplicat şi la acest program, care se numeşte IGP (International Graduate Programme), pe departamentul de Marketing & Sales.

4 etape de selecţie mai târziu, am aflat că am trecut mai departe, respectiv în a 5 a etapă: un centru de evaluare la Amsterdam. A fost o experienţă cu totul nouă, în care am întâlnit tineri deosebiţi, care îşi făcuseră toţi studiile în alte ţări decât cele de provenienţă. M-a impresionat organizarea, testele, agenda. Totul a fost plănuit în detaliu şi am realizat că se investeşte mult în IGP. Mai pe scurt, după trei săptămâni am primit telefonul cu felicitări, însă timp de o săptămână am oscilat între master şi IGP. După ce am primit oferta celor de la Heineken (şi aici nu mă refer doar la salariul net), după o oră argumentare pro IGP cu managerul HR Heineken România, după ce m-am consultat şi cu managerul HR din Amsterdam, cu o tânără din România care a intrat în program anul trecut şi cu toată familia şi prietenii (le mulţumesc pe această cale), am ales şi am ales IGP.

Urmarea este că la începutul lunii septembrie voi pleca la Amsterdam la „induction week” iar apoi voi avea 5 zile la dispoziţie să revin în ţară, să îmi iau bagajul (cei de la companie îmi vor plăti până la 40 kg de extra-luggage; încep să cred că beneficiul ăsta a atârnat cel mai greu în luarea deciziei) şi să mă îndrept către prima ţară (voi afla în august locaţia exactă). 

Cum a contribuit Leonardo la această oportunitate? Păi înafară de ceea ce este evident (cultură, cunoştinţe lingvistice, etc), profilul căutat pentru IGP era diploma (preferabil master) şi minim 6 luni de experienţă dobândite înafara ţării. Eu am fost 4.5 luni în Portugalia cu Erasmus, iar cele două luni petrecute în Bordeaux m-au transformat dintr-un candidat oarecare în unul eligibil.

Aşadar îţi mulţumesc, Leonardo! Ţie şi tuturor celor care muncesc în numele tău!
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu